Groot gezondheidsonderzoek 25 september van start

Deze week start GGD Zaanstreek-Waterland een groot onderzoek naar gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 18 jaar) in de regio Zaanstreek-Waterland. De GGD doet deze onderzoeken iedere 4 jaar, dus ook nu in corona-tijd. Met de resultaten van het onderzoek gaan de gemeenten en GGD aan de slag om zorg en activiteiten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften van inwoners.

De computer heeft namen en adressen uit het bevolkingsregister gekozen. Deze personen krijgen op 25 september 2020 een uitnodiging thuis met een inlogcode waarmee ze online de vragenlijst kunnen invullen. Iedereen die de vragenlijst invult maakt kans op een mooie prijs, zoals sonosbox of een midweek weg. De resultaten van de onderzoeken staan half 2021 op www.ggdzw.nl.

Belangrijk om mee te doen!

De gemeenten en de GGD doen er alles aan om de gezondheid en veiligheid van haar inwoners te verbeteren. Met de resultaten van dit onderzoek kunnen de gemeenten en de GGD de zorg en activiteiten zo goed mogelijk laten aansluiten bij wat de inwoners willen. De onderzoeken geven antwoorden op vragen als: Komen sommige gezondheidsproblemen in onze gemeente vaker voor dan ergens anders in Nederland? En passen de voorzieningen bij wat mensen nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven. Meer informatie over het onderzoeken vind je op www.ggdzw.nl/gezondheidsmeter.

Heb je geen uitnodiging gekregen, maar wil je wel meedoen aan andere gezondheidsonderzoeken van de GGD? Meld je dan aan voor het panel! Dit kan via www.ggdzw.nl/panel.