Hulp voor uw kind, met het Jeugd Preventie Programma

Kan uw kind naar uw idee wel wat extra ondersteuning gebruiken? Gaat het niet goed op school of zijn er problemen thuis? Voor jongeren met wie het even of al wat langer niet zo goed gaat, is er het Jeugd Preventie Programma van Straathoekwerk.

Voor jongeren van 10 tot 23 jaar

Jongeren tussen de 10 en 23 jaar maken van alles mee en kunnen in situaties komen die niet gewenst zijn. Zoals het omgaan met verkeerde mensen, het maken van onhandige keuzes of dat ze zich gewoon niet zo gelukkig voelen. Als ouder wilt u dan helpen. Lukt dat niet of weet je niet hoe? Dan kunt u altijd ons inschakelen. Het Jeugd Preventie Programma (JPP) is een kortdurend begeleidingstraject, ongeveer drie maanden, waarin we intensief met uw kind aan de slag gaan.

Bij problemen thuis, op school, met vrienden, geld en veel meer

Met het JPP begeleiden we jongeren met problemen op tal van gebieden, zoals school, werk, vrije tijd, gezin, vrienden, gezondheid, huisvesting en/of financiën. Afhankelijk van wat uw zoon of dochter nodig heeft, bieden wij de extra ondersteuning en werken we actief aan het realiseren van de gewenste situatie.

Plan van aanpak

Wat die gewenste situatie is, ontdekken we met uw kind na een kennismakingsperiode. We stellen dan een plan van aanpak op waarmee we bepalen hoe we in de periode van drie maanden de gewenste doelen bereiken. Eventueel worden in dit traject en bij het opstellen van dat plan ook andere partijen, zoals u als ouder of verzorger zijnde of de school van uw kind betrokken.

Actief aan de slag

Tijdens het JPP-traject werken we actief samen aan dat plan en om die doelen te bereiken. Na drie maanden wordt het JPP-traject afgerond. Is er daarna nog meer ondersteuning nodig, dan kan het traject eventueel worden verlengd of we zoeken naar andere hulp die beter aansluit bij de hulpvraag van uw zoon of dochter. Kijk eens bij deze voorbeelden om te zien hoe zo’n plan eruitziet en wat voor resultaten het kan bereiken.

Waar vindt u het JPP?

Het JPP is gevestigd op de Vinkenstraat 58a in Zaandam bij Straathoekwerk. De gesprekken voor het JPP-traject kunnen daar plaatsvinden, maar ook op een andere plek in Zaanstad. Net wat uw zoon of dochter prettig vindt.

Wat kost het?

De ondersteuning van het Jeugd Preventie Programma is gratis.

Meer weten of uw kind aanmelden?

Wilt u meer weten over het Jeugd Preventie Programma? Of wilt u uw kind hiervoor aanmelden? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen: 075-653 19 90 of via jpp@zaanstad.nl.