Straathoekwerk gaat door met Get a Grip

Gemeente Zaanstad wil dit jaar 30 jongeren tussen achttien en 27 jaar helpen om van hun schulden af te komen. Dit gebeurt met het proefproject Get a Grip waarin een groter aantal jongeren mee kan doen en meer samenwerkende partners zijn aangesloten. Dit project draait in ieder geval 2 jaar. Straathoekwerk werkt al bijna twee jaar met deze aanpak en heeft er goede ervaringen mee.
Met Get a Grip helpen we jongeren met schulden grip te krijgen op hun geldzaken. En – nog belangrijker – om grip te krijgen op een goed toekomstperspectief. Voor het project werkt Zaanstad samen met de Kredietbank om de schulden van de jongeren af te kopen. De Kredietbank maakt afspraken met de schuldeisers en de gemeente schiet de kosten voor. Meedoen aan het project betekent meer dan het terugbetalen van schulden. Met de jongeren worden afspraken gemaakt om aan hun persoonlijke doelen te werken.
Vorig jaar deden Straathoekwerk en het Sociaal Wijkteam al mee, dit jaar komen daar het Jongerenloket en de stichting ONSbank bij. Naast persoonlijke begeleiding komen er ook groepssessies, waarbij het Jongerenloket zich richt op praktische zaken, zoals sollicitatietraining. ONSbank richt zich op het ontdekken van persoonlijke talenten en het vergroten van het zelfvertrouwen.

Link naar get a grip Haroun
Haroun (27 jaar) heeft Get a Grip gedaan. “Straathoekwerk heeft mij erg goed geholpen. Ze oordelen niet over je, kijken niet waar je vandaan komt of wat je gedaan hebt. Ze kijken wat je probleem is en helpen je daarmee. Het is een positieve benadering. Ik ben er door veranderd. Ik sta open voor nieuwe ideeën en accepteer hulp van andere mensen. Dit deed ik in het verleden niet. Ik ben ook niet meer zo agressief. Het is me zo goed bevallen dat ik zelf de training heb gevolgd en nu jongeren help met problemen waar ze tegenaan lopen”.
Wie mee wil doen kan contact opnemen met Jennifer Ramkisoen van Straathoekwerk. Stuur een e-mail naar jramkisoen@ggdzw.nl of bel 06 – 5370 2580.