Jeugdraad Noord op bezoek bij de burgemeester

Straathoekwerk heeft met de Jeugdteams en het Centrum Jong een Jeugdraad opgezet voor Zaanstreek Noord. In de Jeugdraad zitten leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende scholen in Saendelft. Er zijn met hen verschillende thema’s besproken, die zij graag willen verbeteren in de wijk. De kinderen willen heel graag de veiligheid in de wijk verbeteren. Daar hebben ze borden voor bedacht en gemaakt, maar die werden in de wijk weer weggehaald. Volgens de wet mogen deze borden er namelijk niet zijn. De kinderen wilden daarom de burgemeester vragen of hij een uitzondering kon maken op deze wet. Burgemeester Hamming waardeerde dit initiatief van de Jeugdraad Noord erg en wilde hun brief met deze vraag persoonlijk in ontvangst te nemen.
Lucas Barendrecht van het Straathoekwerk en Femke Haselaar van het Jeugdteam begeleidden de kinderen bij dit bezoek.