Jongeren in gesprek met Sociaal Werk Nederland, wethouder en jongerenwerkers bij Straathoekwerk

De landelijke jongerengezant Naima Azough, van Sociaal Werk Nederland, sprak op 21 oktober bij Straathoekwerk met wethouder Songül Mutluer, jongeren, jongerenwerkers en onze Straathoekwerkers. De resultaten van dit gesprek neemt ze mee naar Dag van het Jongerenwerk en het congres op 29 november in Rotterdam.

Naima kaartte tijdens het gesprek aan wat de jongeren later anders zouden doen als zij zelf kinderen hebben. Wat is het nut van een jongerenwerker en wat moet die wel en niet doen? Moeten jongerenwerkers op straat in gesprek of is een eigen ruimte (in een buurthuis) belangrijk? Heb je als jongeren een rolmodel of vertrouwenspersoon nodig?
Het bleek dat jongeren in Zaanstad graag een eigen plek willen waar ze met elkaar, zonder ouders, kunnen praten. Ze missen ook passende huisvesting. Verder spraken ze over problemen met financiën. De jongeren gaven aan dat de professionals op straat hun eerste aanspreekpunt zijn om over hun problemen te praten.

Jongerenwerkers vertelden over wat hun werk op straat, school, in de buurt; rond schulden en burgerschap inhoudt. De wethouder kreeg tijdens dit gesprek goed inzicht wat er allemaal speelt en wat mogelijk anders kan.

Kijk voor meer informatie op: https://www.sociaalwerknederland.nl/thema/jeugd-opvoeding/nieuws/7191-derde-dialoogsessie-jongerengezant-naima-azough-praat-in-zaanstad-met-jongeren-wethouders-en-jongerenwerkers